Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@21:07:33 GMT

تمام زلزله‌‌‌های اخیر منشاء طبیعی دارد

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۱۹۲۹

تمام زلزله‌‌‌های اخیر منشاء طبیعی دارد

استاد تکتونیک دانشگاه خوارزمی گفت: ایران از نظر لرزه‌خیزی به پهنه‌های مختلفی تقسیم می‌شود که هر کدام گسل‌های فعال و لرزه خیز خود را داشته که قادرند زلزله‌هایی با بزرگی و شدت‌های مختلف ایجاد کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه خبری تهران نیوز، با توجه به زلزله‌‌های اخیر در نقاط مختلف ایران، شایعاتی زیادی در فضای مجازی و شبکه‌های پیام‌رسان در این خصوص منتشر شده که برخی از آن‌ها قابل تامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مریم ده‌بزرگی، استاد تکتونیک دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس علمی شبکه خبری تهران نیوز در ارتباط با زلزله‌های اخیر اظهار داشت: ایران در یک پهنه فعال از نظر زمین‌شناسی قرار گرفته بنابراین لرزه‌خیزی نقاط مختلف آن کاملاً طبیعی و قابل انتظار است.

وی گفت: با توجه به این‌که دگرشکلی در پهنه ایران تا حد زیادی ناشی از حرکت صفحه عربی به سمت ایران که در حال حاضر با سرعت حدود ۲۳ میلیمتر در سال صورت می‌پذیرد و فشارش ناشی از آن می‌باشد، وقوع زلزله‌های متعدد در نواحی مختلف ایران همان‌طور که در طی تاریخ وجود داشته است در آینده نیز به‌طور طبیعی ادامه خواهد داشت.

استاد تکتونیک دانشگاه خوارزمی در مورد وقوع زلزله‌های متعدد طی یک ماه در نقاط مختلف ایران افزود: ایران از نظر لرزه‌خیزی به پهنه‌های مختلفی تقسیم می‌شود که هر کدام گسل های فعال و لرزه خیز خود را داشته که قادرند زلزله‌هایی با بزرگی و شدت‌های مختلف ایجاد کنند به عبارت دیگر زلزله انرژی هست که در اثر قفل شدگی و یا اصطکاک زیاد بلوک‌های سنگی دو سوی گسل‌ها در آنها ذخیره شده و به‌طور ناگهانی به‌صورت امواج لرزه‌ای آزاد می‌شود به همین منظور با توجه به تعداد زیاد گسل‌های فعال و لرزه‌زا در نقاط مختلف ایران، زلزله‌های زیادی را در طول یک ماه در نواحی مختلف شاهد هستیم که این موضوع اصلاً عجیب و دور از ذهن نیست.

وی بیان داشت: زلزله یک خطر طبیعی است که تمام کشورهای دنیا را تهدید می‌کند و سبب آسیب به جوامع بشری و صنعتی می‌شود، در بعضی از نقاط دنیا مانند کشورهای حاشیه غربی آمریکای جنوبی یا ژاپن، هم تعداد زلزله‌ها و هم شدت و بزرگی آنها به مراتب بیشتر از ایران هست و بسته به قرارگیری کشورها در نواحی تکتونیکی مختلف، تعداد زلزله‌ها، بزرگی، شدت و عمق آن‌ها متفاوت است، در برخی بیشتر از ایران و در برخی کمتر.

ده‌بزرگی با بیان این‌که وقوع زلزله‌های متعدد در نواحی مختلف ایران در گذشته، حال و در آینده همواره ادامه دارد بیان کرد: این اتفاق چیز جدیدی نیست بلکه حادثه‌ای است که متاسفانه مردم ایران همیشه با آن دست و پنجه نرم کرده‌اند اما در حال حاضر با توجه به گستردگی شبکه های اجتماعی و انتشار اخبار افراد هر روز نسبت به این رخداد در جایی از کشور آگاه می‌شوند و به علت وقوع زلزله‌های بزرگ در سال‌های اخیر نسبت به این موضوع حساس‌تر شده‌اند.

وی گفت: متاسفانه شایعات زیادی در در جامعه بویژه در فضای مجازی در خصوص زلزله منتشر می‌شود که نباید آن‌ها را جدی گرفت و تنها باید به اطلاعات موجود در وب‌سایت‌های معتبر علمی اعتماد کرد.

این کارشناس به ادامه‌دار بودن این زلزله‌ها در آینده اشاره کرد و افزود: باید با بکارگیری تکنولوژی جدید و تکنیک‌های نوین مقاوم سازی و طراحی سازه‌ها از میزان اثرات مخرب آن کاست و از سوی دیگر، باید برآگاهی مردم در بکارگیری راهکارهای مناسب در زمان وقوع زلزله افزوده گردد.

ده‌بزرگی در پایان تصریح کرد: با توجه به ادامه حرکت صفحه عربی به سمت ایران و فشارش ناشی از آن، وقوع زلزله‌های بزرگ و مخرب در نقاط مختلف ایران همانطور که در گذشته بوده است در آینده نیز ادامه می یابد، اما زلزله‌های کوچک زمانی می‌توانند نشان از زلزله احتمالی بزرگی داشته باشند که بصورت پیش لرزه در یک منطقه مشخص رخ دهند و به تدریج بر بزرگی آن‌ها افزوده گردد تا زمانی که زلزله اصلی بوقوع پیوندد و پس از آن زلزله‌ها ممکن است بصورت پس لرزه تا مدت‌ها ادامه یابند به گونه‌ای که بزرگی آن‌ها در طول زمان کاسته می‌شود.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۱۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: براثر زمین‌لرزه بعد از ظهر امروز، گچ‌ برخی خانه‌ها در روستاهای اطراف شهر تیتکانلو ریخت.

شفیق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به‌جز گچ‌ریزی تعدادی از ساختمان‌های روستایی، این زلزله هیچ خسارت مالی و جانی به‌دنبال نداشته است.

وی یادآوری کرد: ساعت ۳۷: ۱۵ امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر در عمق هشت کیلومتری به وقوع پیوست. این زمین‌لرزه در شهرستان‌های شیروان، فاروج و بجنورد احساس شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله شدید خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • تداوم بارش‌ها تا ۱۰ روز آینده در تمام نقاط کشور
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • زلزله سیرچ را لرزاند؛ اعزام ۲ تیم امدادونجات به منطقه
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان