Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاري صداو سيما به نقل از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي ؛علي بيت اللهي گفت: راهکارهايي براي عموم شهروندان از جمله آموزش هاي عمومي براي آمادگي در هنگام زلزله از طريق رسانه ملي، انجام مانورها، آشنايي مردم براي خروج از مناطق مسکوني و يافتن مکان هاي امني براي اسکان اضطراري که به صورت نقشه هاي رنگي تهيه شده و از سوي شهرداري تهران و ستاد بحران در اختيار مردم قرار مي گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي همچنين گفت: هم اکنون وضعيت بحراني و خطرآفرين پايتخت از نظر زلزله و لرزه خيزي از وضعيت قرمز يا بحران به وضعيت زرد رسيده است.
رئيس بخش زلزله مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي همچنين خاطرنشان کرد: مقرر شد که وضعيت قرمز که براي آماده باش 100 درصدي است به آماده باش کامل به دليل جلوگيري از خستگي و فرسايش نيروهاي امدادي و همين طور يک نوع حالت آرامش که مورد نياز جامعه است تنزل يابد و هم اکنون وضعيت لرزه خيزي تهران و آماده باش نيروهاي امدادي زرد اعلام شده است.
بيت اللهي با تاکيد بر اين مطلب که زلزله قابل پيش بيني نيست و داده ها و آمار و روند پس لرزه ها ملاک تخمين آينده زلزله احتمالي است، گفت: روند پس لرزه ها و داده هاي دستگاه هاي شتاب نگار و لرزه نگار نشان مي دهد که در منطقه حالت سکون و آرامش نسبي برقرار شده است. همچنين با توجه به آنکه از روز گذشته پس لرزه اي در منطقه رخ نداده است، اين احتمال داده مي شود که آرامش نسبي برقرار شود. اما باز تاکيد مي کنم که واقعا پيش بيني مطلق وجود ندارد و ما براساس داده هاي موجود اظهار نظر مي کنيم.
وي همچنين در پاسخ به اين پرسش که دلايل زلزله هاي پشت سر هم و بدون وقفه که عموما با پس لرزه هاي فراواني نيز همراه دارند و تقريبا در کشور پراکنده شده اند، چه مي تواند باشد؟ گفت: از زلزله منجيل و رودبار که سال 69 رخ داد تا حال حاضر که براي اغلب زلزله هاي رخ داده، گزارش تهيه و روند رخداد پس لرزه ها و زلزله هاي مختلف را مورد توجه قرار داديم به واقع براي بنده نيز اين تنش و اين جنبش زمين که ما آثار و علائم آن را به صورت زلزله هاي بزرگ، متوسط و کوچک در اقصي نقاط کشور را مي بينيم جاي شگفتي دارد و اين وضعيت را تاکنون شاهد نبودم.
اين استاد زلزله شناسي کشور، ادامه داد: ويژگي زلزله هاي اخير، ناپايداري، وسعت فراوان و توزيع مکاني گسترده است. در مجموع واقعيتي که وجود دارد اين است که بعد از چند سال سکون و آرامش نسبي لرزه اي در کشور، فعاليت گسل ها به دليل نيروها و تنش هاي تکنوتيکي (زمين ساخت صفحه اي) فعال شده اند.
وي افزود: اصطلاحا مي گوييم که صفحات عربستان و صفحات هند در حال فشار و حرکت به سمت فلات ايران هستند و فلات ايران را تحت فشار قرار مي دهند که علت کوه زايي زاگرس و البرز نيز همين حرکت هاي دروني زمين و فشارهايي است که به کل پوسته ايران وارد مي شود.
بيت اللهي گفت: پس از چندين سال سکون نسبي در زمينه فعاليت گسل ها و لرزه خيزي، زلزله کرمانشاه با بزرگاي 7.3 که در حدود دو ماه گذشته رخ داد و پس لرزه هاي فراواني را نيز داشت ما شاهد 3 زلزله بزرگ در هجدک کرمان، کوهبنان کرمان و لنگرود بوديم.
وي يادآور شد: طي 20 سال گذشته تا قبل از زلزله چهارشنبه شب (29 آذرماه) در استان البرز حدود 100 زلزله ثبت شده بود. اما ظرف دو ماه اخير که مصادف با زلزله کرمانشاه است و چند روز قبل از آن، تاکنون بيش از 50 زلزله در منطقه کرج، ملارد و مارليک ثبت شده که نشان مي دهد بالاخره منطقه از نظر بي هنجاري و جنبش لرزه اي فعاليت بيشتري را از خود نشان مي دهد. اين امر در کشور در نقاط مختلف کشور محسوس است و دليل اش نيز خصلت لرزه زمين ساختي کل کشور ايران است که در معرض تنش مستمر و دائمي است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۷۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم

عملیات اجرایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری بر خط جزیره قشم از سوی مرکز لرزه‌نگاری کشوری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و با حمایت سازمان منطقه آزاد قشم آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، این پروژه در مجاورت مرکز پزشکی خلیج فارس (بیمارستان جی جیان) این جزیره جانمایی، ترازیابی و آماده ساخت شده وعملیات اجرایی آن امروز جمعه با حضور رییس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی دیگر از مسئولان آغاز شد.

به گفته کارشناسان حوزه زمین‌شناسی، وقوع زمین لرزه های پیاپی سالهای گذشته در قشم حاکی از آن است که این جزیره یکی از کانون‌های مستعد وقوع زمین لرزه است و این خود اهمیت وجود ایستگاه‌های لرزه‌نگاری را در این منطقه دو چندان می‌کند.

ایستگاه ها و شبکه‌های لرزه نگاری پایه‌ای ترین زیر ساخت مطالعات زلزله شناسی به منظور کاهش خطر پذیری زلزله است که توجه به این شبکه ها توانمندی جامعه را در مقابل زلزله افزایش می دهد.

تمام اطلاعات همواره به صورت برخط (آنلاین) و پیوسته از این ایستگاه‌ها به مرکز باند پهن واقع در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ارسال و بر روی تارنما(وب سایت) برای تمام مشترکان ارسال می‌شود.

انتهای پیام/7558/.

دیگر خبرها

  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان